Μελβούρνη – Λονδίνο σε 3,5 ώρες!

Κι όμως ένα νέο αεροπλάνο έρχεται να πάρει την θέση του γνωστού Κονκορτ και να κατακτήσει τους αιθέρες.

Το όνομα αυτού ZEHST. Που σημαίνει Zero Emission Hypersonic Transportation. Και πρόκειται για το νέο αεροπλάνο που έρχεται για να εκμηδενίσει τις αποστάσεις. Είναι το νέο Κόνκορτ που αποσύρθηκε από τους αιθέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 25 Ιουλίου του 2000 όταν ανατινάχθηκε μόλις απογειώθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.

Τώρα όμως οι κατασκευαστές φαίνεται πως ετοιμάζουν το νέο αεροπλάνο που θα το αντικαταστήσει. Το ZEHST θα είναι ακόμη πιο γρήγορο και θα μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μελβούρνη – Λονδίνο σε 3,5 ώρες ή Παρίσι – Τόκιο σε μόλις 2,5 ώρες.

Το αεροπλάνο είναι ακόμη στα σχέδια και παρουσιάστηκε στο Air Show του Παρισιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail θα αναπτύσσει ταχύτητα 5029 χιλιομέτρων την ώρα! Θα μεταφέρει 100 επιβάτες όσους δηλαδή και το Κονκόρτ ενώ οι επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν με αυτό θα πρέπει να περιμένουν ακόμη…40χρόνια!

“Δεν είναι Κονκόρ αλλά μοιάζει πολύ με αυτό και ήρθε η ώρα να δώσουμε στον κόσμο ένα γρήγορο και ασφαλές αεροπλάνο για να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις”, δήλωσε ο Jean Botti υπεύθυνος της EADS.

Σίγουρα δεν θα είναι για όλο τον κόσμο αφού οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι λίγο…τσουχτερές. Εν αναμονή λοιπόν για το νέο υπερσύγχρονο αεροπλάνο. Για την ώρα απολαύστε το σε βίντεο.

ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.