Η «μυστική» ταβέρνα, όπου τρως με 3,5 €

Στην οδό Σαρρή βρίσκεται από το 1994 η ιδιότυπη ταβέρνα του Γιώργου Αναστασίου. Μια μεγάλη ταμπέλα γράφει Αναψυκτήριο με πορτοκαλί χρώμα και από κάτω έχει ζωγραφισμένους καφέδες, σάντουιτς και χυμούς. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η ταμπέλα Καπνοπωλείο και η πόρτα του ψιλικατζίδικου.

Εφημερίδες, τσιγάρα, παγωτά, ένα λούτρινο μαιμουδάκι κολλημένο στην πόρτα και στο βάθος μια ξύλινη κουρτίνα απ' αυτές που έχουν συνήθως τα εξοχικά. Η κουρτίνα οδηγεί στο μαγειρείο που σήμερα έχει κοτόπουλο κοκκινιστό και το μαγείρεψε η αδερφή του Γιώργου, Ρίτσα.

Ο χώρος, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, είναι απλός και απέριττος, τους τοίχους διακοσμούν δύο κάδρα που το καθένα έχει την ιστορία του. Στη μια πλευρά είναι μια φωτογραφία του σκύλου του, που τραβήχτηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου το 1986 και στον άλλο ένας πίνακας που του χάρισε ένας φίλος παλαιοπώλης, λίγο πριν ανοίξει το 1994.

Στη γωνία υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση που δείχνει σε απ' ευθείας σύνδεση τί γίνεται μπροστά, στο ψιλικατζίδικο. Το μενού αλλάζει με τις μέρες και τις εποχές αλλά η τιμή μένει σταθερή. Μια μερίδα, 3,50 ευρώ και η μπύρα 1,50

Διαβάστε την ιστορία της συγκεκριμένης ταβέρνας, δείτε το εβδομαδιαίο μενού και πώς ακριβώς θα το βρείτε στο Popaganda.gr.

Πηγή

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.