Γιάννης Φλωρινιώτης Best Off

Γεννήθηκε στο χωριό ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΑΙ της ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του είναι Ποντιακή. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, από την Φλώρινα, (κέντρο Μηλιές), σε ηλικία 16 ετών με ένα λαικό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα. Έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος. Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά-Μοντέρνα-Λαικά-Δημοτικά-Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα «μικρός Γιαννάκης».

Το 1982, κάνει τον πρώτο του ποντικό δίσκο: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ», με παλιά παραδοσιακά και νεοποντιακά τραγούδια και κάνει μεγάλει επιτυχία. Συνεχίζει με τον δίσκο: «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ», και ο τρίτος δίσκος διπλός: «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ», γίνεται αμέσως χρυσός, (πρώτη φορά στα χρονικά του ποντικού τραγουδιού)!!! Το 1985, κάνει μία βιντεοταινία με παραδοσιακά και άλλα, με διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, με την ιστορία του Πόντου και της Παναγίας Σουμελά, είχε τίτλο: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» και ήταν τα πρώτα Ποντιακά videoclips, που βγήκαν στο εμπόριο. Το 1986, γράφει το Σενάριο της Πρώτης Ποντιακής Ταινίας, σε ποντιακή διάλεκτο, με τίτλο: «Ο ΤΣΟΠΑΝΟΝ», που έγινε μεγάλη επιτυχία, παντού ώπου υπήρχαν Έλληνες Πόντιοι, ειδικά στην Ρωσία συνέχισαν άλλες τέσσερις: «ΤΟ ΚΡΙΜΑΝ», «ΤΑ ΑΔΕΛΦΕΑ», «Ο ΔΕΣΚΑΛΟΝ», «Η ΞΕΝΗΤΙΑ».

Επίσης, έναν ποντιακό δίσκο με παραδοσιακά σε μοντερνους ρυθμούς -ΡΑΠ, ΛΑΤΙΝ, ΝΤΙΣΚΟ-με τίτλο: «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΤΥ», που από πολλούς πόντιους κατακρίθηκε. Επίσης ακόμα δύο βιντεοταινίες: «Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ , Η ΤΡΕΛΟΠΟΝΤΙΑ» , «Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡ» .
ΔΙΣΚΟΙ:14, ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ:10, ΤΑΙΝΙΕΣ:10.

πηγή trapezounta.com

Αφου κοιμάσαι σε άλλο στρώμα

Θα κλαίμε και οι δυο

Πες το Ναι

Το κορίτσι του μπαρ Video clip

Να απατάς τον άντρα σου

Δεν Παντρεύομαι

Ναι Αν Μου Πεις

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.