Αφαιρεί τα κινητά από τις φωτογραφιες

  • Οι φωτογραφίες του Eric Pickersgil αποτυπώνουν τον εθισμό μας με τη τεχνολογία.

Ο φωτογράφος Eric Pickersgill βρισκόταν σε ένα cafe στη Νέα Υόρκη όταν άρχισε να παρατηρεί μια οικογένεια που καθόταν στο διπλανό του τραπέζι. Ο μπαμπάς και οι δύο κόρες ασχολούταν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν μιλούσαν μεταξύ τους, ήταν ξεκάθαρα απορροφημένοι σε όσα έβλεπαν στην οθόνη των smartphones. Η μαμά κοιτάζε έξω από το παράθυρο και έμοιαζε κάπως θλιμμένη και μοναχική παρότι βρίσκόταν μαζί με τους πιο κοντινούς της ανθρώπους.

Δύο φορές ο μπαμπάς της οικογένειας σήκωσε το κεφάλι για να ενημερώσει τους υπόλοιπους για κάποια περίεργη φωτογραφία που ανακάλυψε online. Kανεις δεν του απαντούσε. Το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό για τον φωτογράφο. Σε λίγο και η μαμά έβγαλε το κινητό της και βυθίστηκε στην οθόνη του.

Το θέαμα είναι θλιβερό για τον Eric Pickersgill αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Φωτογραφίζει ανθρώπους με τα smartphones ανά χείρας και ύστερα επεξεργάζεται τη φωτογραφία αφαιρώντας το κινητό ή το tablet. Η σειρά αυτή των φωτογραφιών ονομάζεταιRemoved και έχει γίνει viral, όλο το internet μιλά γι’ αυτήν. Ανακάλυψε την κι εσύ τώρα, που ίσως σερφάρεις στο δίκτυο μέσω του smartphone σου.

Ashleys_Neighbors_670

Cara_after_thanksgiving_670

Angie_and_Me_670

debbie_kevin_670

grant_670

Jamie_Joni_aiden_670

Lindsay_Louis_670

michelle_and_jimmy_670

headon_670

mom_dad_670

Snoopys_670

tanya_addi_670

Tate_cemetary_walk_670

vickis_ice_cream_670

William_Christina_670

cody_and_erica_670

melissa_670

sunrise_sleeper_670

Mike_Laurna_670

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.