Απειλητικές επιστολές στον Λεβέντη

Οι ατάκες που παίζουν δεν υπάρχουν…  θα σε κρεμάσουμε από τα μαλια και θα σε αφήσουμε να ψοφήσεις! βιολογικό ράκος , να κρυφτείς στον κρατήρα ηφαιστείου! και πολλά άλλα!

Το Story

Αναπληρωματικές εκλογές του 1992

Ο Βασίλης Λεβέντης έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συμμετοχής του στις αναπληρωματικές εκλογές στις 5 Απριλίου 1992 στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθηνών. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ως τότε βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ίδια περιφέρεια, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και σε παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) οπότε και εξέπεσε από βουλευτής. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την, κατά τη γνώμη τους άδικη, δίκη και καταδίκη του Τσοβόλα, οι επιλαχόντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι κατά το Σύνταγμα θα λάμβαναν τη θέση του, αρνήθηκαν να ορκιστούν βουλευτές μέχρις εξαντλήσεως του αριθμού τους. Κατά το νόμο θα έπρεπε να προκηρυχθούν αναπληρωματικές εκλογές για αυτήν τη μία έδρα, πράγμα το οποίο και έγινε.
Η Νέα Δημοκρατία, είτε για να μην κατηγορηθεί για περαιτέρω πολιτικοποίηση της δίκης και καταδίκης Τσοβόλα, ότι δηλαδή επεδίωξε την καταδίκη του για να κερδίσει μία επιπλέον έδρα,[ (καθώς είχε πλειοψηφία μόνο μιας έδρας στη Βουλή), είτε για να αποφύγει μία μεγάλης έκτασης ήττα, αποφάσισε να μην κατεβάσει υποψήφιο στις εκλογές αυτές.
Την έδρα κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης. Ο Βασίλης Λεβέντης απέσπασε περισσότερες από 100.000 ψήφους, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από την εκλογική δύναμη της Ένωσης Κεντρώων στην περιφέρεια.

Comments are closed.