Απατεώνες εκμεταλλεύονται τη νέα υπηρεσία βιντεοκλήσεων του Facebook!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201

Μία νέα ύποπτη εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της στα προφίλ τον χρηστών του Facebook.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, σχετικά με τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω της υπηρεσίας Skype, οι απατεώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό δημιουργώντας παραπλανητικές καμπάνιες.

Μέχρι στιγμής η πιο γνωστή απάτη έχει τη μορφή εφαρμογής στο Facebook και ζητά από τους χρήστες πρόσβαση στο λογαριασμό τους, για να μπορέσουν έτσι να ενεργοποιηθούν οι βιντεοκλήσεις.

Όπως είναι λογικό αυτή η εφαρμογή δεν είναι τίποτε άλλο από μία απάτη αφού η νέα υπηρεσία του Facebook, δεν απαιτεί από το χρήστη να της δώσει χορήγηση ειδικών δικαιωμάτων για να ενεργοποιηθεί, αφού πρόκειται για λειτουργία που έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook.

Πάντως τον τελευταίο καιρό οι απάτες στο Facebook έχουν εξελιχθεί αρκετά και κάθε φορά βρίσκουν να εκμεταλλευτούν θέματα της επικαιρότητας, γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι…

Comments are closed.