Απέκτησε όσφρηση μετά από μεταμόσχευση προσώπου…

Ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου στις Η.Π.Α., κατάφερε να ανακτήσει την αίσθηση της όσφρησης.

Ο Ντάλας Γουάινς, του οποίου το πρόσωπο κάηκε ολοσχερώς, όταν το2008 τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσεως, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μετά την επέμβαση.

Εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε πως περιμένει με αγωνία να αγκαλιάσει την κόρη του και ελπίζει να επιστρέψει στις σπουδές του, μετά την ανάρρωσή του.

«Είμαι μόλις 26 ετών, η ζωή ανοίγεται μπροστά μου» είπε.

Ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωση του Ντάλας, ανακοίνωσε πως ο ασθενής δεν έχει ανακτήσει πλήρως τη λειτουργία των νεύρων και των μυών αλλά πως όλοι ευελπιστούν ότι η κατάστασή του θα βελτιωθεί.

Ο Ντάλας Γουάινς, υπεβλήθη σε δεκάδες εγχειρίσεις από το 2008, ενώ η επέμβαση της μεταμόσχευσης χρηματοδοτήθηκε από το στρατό των Η.Π.Α., που ελπίζει ότι το αποτέλεσμα της εγχείρισης θα συμβάλλει στη θεραπεία πολλών στρατιωτών που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν την όραση του Γουάινς.

Όμως ο ασθενής, επέδειξε απίστευτη δύναμη θέλησης καθώς τόνισε ότι η ανάκτηση της όσφρησης του και η δυνατότητα να μυρίσει και να αναπνεύσει ξανά από τη μύτη του, ήταν το καλύτερο κομμάτι της ανάρρωσης του.

Περιέγραψε χαρακτηριστικά πως «συνειδητοποίησα ότι ανάκτησα την όσφρηση μου όταν μια νοσοκόμα έφερε ένα λουλούδι στο δωμάτιο του νοσοκομείου».

«Η μυρωδιά της ζωής, η μυρωδιά ενός φυτού και το να ξέρω ότι θα μπορώ να μυρίσω ξανά ένα λουλούδι ή κάτι παρόμοιο, ήταν κάτι το υπέροχο για μένα» είπε.

Δείτε πως ήταν το πρόσωπό του πριν υποβληθεί στην επέμβαση:

Πηγή:greekradar

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.